Erős drogok. Tartalomjegyzék


Különösen erősen jelentkezik ez az igény szülők és a gyermek tanárai, nevelői között.

erős drogok színes gyűrűk hegye

A fiatalok szélsőséges viselkedéseinek, szokásainak gyakorta szemet szúró, valóban feltűnő jelei vannak: öltözéke, haja, testfestése, könnyen láthatóvá teszi azt. A drogfogyasztás azonban nem ilyen!

erős drogok plasturi kinoki pareri

Bizonyos esetekben egyértelműen látható, hiszen nyíltan fogyasztja a szert. Az esetek nagy részében azonban a kábítószerek hatása nem ennyire egyértelmű, ráadásul a fogyasztó gyakran igyekszik szándékosan elrejteni az esetlegesen árulkodó jeleket.

erős drogok helminthosporium oryzae padi

Gondoljunk csak azon egyszerű próbálkozásokra, amikor valaki a dohányszagú leheletét mentolos rágóval fedi el. Nos a drogosoknak ennél lényegesen kifinomultabb technikáik vannak a különböző szerek okozta testi és egyéb jelek leplezésére.

erős drogok petefészekrák emedicin

Tehát ha mindezen erős drogok és trükkök mögé akarunk látni, bizony figyelmesnek kell lenni. Ez azonban gyakran túlzott gyanakvásban jelentkezhet, mely akár téves következtetésekhez is vezethet. A következőkben néhány támpontot szeretnénk erős drogok a felismerési folyamathoz, de ismételten felhívva a figyelmet a fenti gondolatokra, és arra, hogy nem mindenható ismérveket teszünk itt közzé.

erős drogok helminták a csecsemők kezelésében

Gyanút keltő használati tárgyak, melyek drogfogyasztásra is utalhatnak: Alufólia-darabkák, furcsán hajtogatott pakettek Ismeretlen tabletták, kapszulák, bélyegek, por, fű Injekciós tű, fecskendő, érszorító, ampullák Megfeketedett kanál, vatta, cigaretta-füstszűrő Kicsavart citromhéj, citromos flakon, kockacukor Üres, vagy kitöltött orvosi vények Napszemüveg feleslegesnek tűnő használata Testi változások, melyek drogfogyasztásra is utalhatnak Beesett, hamuszürke arc, a bőr elszíneződése Ismeretlen eredetű tűszúrások, véraláfutások A szokottnál szűkebb, vagy tágabb pupillák Szájszárazság, orrfolyás.