Zunanji paraziták


Admin National Geographic Magyarország Egy parazita féreg arra készteti az általa megfertőzött szöcskét, hogy öngyilkos ugrással a vízbe vesse magát.

genitális szemölcsök és hogyan kell kezelni david paraziták

A Spinochordodes tellinii parazita húrféreg szárazföldi szöcskékben és tücskökben fejlődik egészen addig, amíg eljön az idő, hogy átalakuljon vízben élő kifejlett féreggé. A kifejlett húrférgek valamiképp úgy módosítják gazdaállataik viselkedését, hogy azok olyat tesznek, amire normális körülmények között sosem lennének hajlandók: vizet keresnek és beleugranak.

hogy néz ki az enterobiosis amikor a férgek kezelése után teherbe eshet

A vízbe érve a kifejlett húrférgek — amelyek kiegyenesítve három-négyszer hosszabbak, mint a gazdaállataik — kibújnak és zunanji paraziták, hogy párt találjanak maguknak. Gazdaállatukat holtan vagy haldokolva ott hagyják a vízben.

széles spektrumú gyógymód a paraziták ellen hogyan lehet megérteni, ha genitális szemölcsök vannak

David Biron, a franciaországi Montpellier-ben lévő IRD Institut de recherche pour le developpement — Fejlődéskutató Intézet munkatársa, a tanulmányt végző kutatók egyike hozzáteszi, hogy más paraziták is képesek manipulálni gazdáik viselkedését, de ennek mikéntje általában alig ismert. Ez esetben azonban Biron és munkatársai kimutatták, hogy a féreg egy olyan fehérje termelésével változtatja meg a szöcske viselkedését, amely közvetlenül és közvetve is hat a szöcske központi idegrendszerére.

A parazita féreggel fertőzött szöcskék agyában így más fehérjék lépnek működésbe, mint a nem fertőzött szöcskékében.

condyloma a hasán lapos szemölcsök oka

Ezek közül a fehérjék közül néhány idegingerület-átvivő aktivitással kapcsolatos. Mások a geotaktikus viselkedéshez, zunanji paraziták az élőlénynek a gravitációra válaszul adott irányított mozgásához —, köthetők.

Ez a módszer analizálja mindazt a fehérjét, amely egy sejtben vagy szövetben kifejeződik.

Ridgeback-Mix-Max-Mangoworms

Biron és munkatársai összegyűjtötték és elemezték a parazitával fertőzött és a fertőzésmentes Meconema thalassinum szöcske fehérjéit — a fertőzöttekét az alatt és az után is, hogy a szöcskék öngyilkos ugrást hajtottak végre egy úszómedence vízébe éjszaka —, és így jutottak a Proceedings of the Royal Society B folyóiratban közzétett eredményeikhez.