Vastagbélrák halálozása


Miért csak 15 százalékkal sikerült csökkenteni a daganatos betegségek miatti halálozást?

Hány nap alatt ad védettséget az influenzaoltás, és kinek javasolt mindenképpen? Az Egyesült Államokban 25 év alatt 27 százalékkal sikerült csökkenteni a rák miatt halálozást, tette a giardia kezelése embereknél nemrég az Amerikai Rák Társaság.

A társaság az és közötti adatok alapján azt írja: ez az eredmény nagyrészt a dohányzás visszaszorításának, a szűrések bevezetésének és az orvosi kezelések fejlődésének köszönhető. Az eredményben különösen figyelemre méltó, hogy nemcsak a halálozások csökkentek, hanem az újonnan diagnosztizált rákbetegségek száma is: és között évente kb.

A felsorolt tüneteket nem csupán a vastagbélrák, de a vastagbelet, sőt a gyomor-bél traktus bármely részét érintő más kóros elváltozások is előidézhetik. Amennyiben a tünetek bármelyikét hosszasan - két hétnél tovább - észleli a beteg, azonnal orvoshoz kell fordulnia.

Több ország az USA-nál is jobb eredményeket tudhat magáénak a daganatos betegségek elleni harcban. Szintén jelentős javulást tud felmutatni Belgium, Luxemburg, Mexikó és Ausztria.

A standardizált halálozási arány az EU-ban ban szinte valamennyi fő halálok tekintetében magasabb volt a férfiak, mint a nők körében. A halálesetek és a mögöttes halálokok összekapcsolása révén felmérhető a különböző konkrét betegségek és egyéb okok által előidézett halál kockázata. Teljes cikk Főbb statisztikai eredmények Az EU legfrissebb, halálokokra vonatkozó adatai a os referencia-időszakra állnak rendelkezésre. A leggyakoribb keringéssel összefüggő halálokok ugyanakkor az ischaemiás szívbetegségek és a cerebrovascularis betegségek agyérbetegség. Az EUban ban lakosra vetítve halálesetet az ischaemiás szívbetegségek okozták.

Csehországban jelentős részben annak köszönhető az eredmény, hogy ott nagyon komolyan vették a szűrőprogramokat. Már a es évek elejétől a háziorvosokra bízták a vastagbélrákszűrések szervezését.

hogyan lehet eltávolítani a papillómákat a mell alatt

Ettől függetlenül még ott is viszonylag magasnak számít a rák miatti halálozás - írja a cikk. A hazai helyzet: hez képest 15 százalékkal sikerült csökkenteni a rák miatti halálesetek számát Magyarországon továbbra is évről évre emelkedik az újonnan diagnosztizált daganatos esetek száma.

gége papilloma története

Ez egyrészt annak tudható be, hogy vastagbélrák halálozása szűrések és a vastagbélrák halálozása programok nem vezettek eredményre, másrészt bármilyen furcsán hangzik, pozitív fejleményt is jelez: a magyar egészségügy az egyre fejlettebb diagnosztikai eljárásoknak köszönhetően ma már jobban ki tudja szűrni vastagbélrák halálozása daganatos elváltozásokat, és a statisztikák is pontosabbak azáltal, hogy javult a kórházak jelentési fegyelme.

A magyar onkológia eredményei talán abban az összefüggésben tekinthetők pozitívnak, hogy miközben egyre több daganatos megbetegedést diagnosztizálnak, a halálesetek száma ehhez képest mégsem emelkedik. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a magyar népesség létszáma folyamatosan csökken, így a daganatok miatti halálozás aránya emiatt sem javul jelentősen.

Ajánlom A Generali kutatása szerint itthon a megkérdezettek jelentős része 28 százaléka fél a daganatos betegségektől, amelyeket a szív- és érrendszeri betegségek 24 százalékilletve az agyvérzés, trombózis 22 százalék követnek.

Miért nem jobbak az eredményeink? A cikk az egyén saját felelősségét emeli ki: Tudjuk, sok hiányossága van a magyar egészségügynek, de pont a daganatos betegségek esetén nem lehet mindig mindent csak az egészségügyre hárítani: az egyén felelőssége is fontos a saját egészségéért. Ha van szűrővizsgálat, el kell menni.

hallucinogén gombák eladó

Ha nincs, az ember maga gondoskodhat vastagbélrák halálozása megfelelő vizsgálatokról. Ha furcsa tüneteket észlel, érdemes elmenni orvoshoz, hogy kizárhassák a komolyabb bajt.

A halálokokra vonatkozó statisztika

Ezenkívül lehet többet mozogni, le lehet fogyni, lehet egészségesebben táplálkozni, kevesebbet inni, megtanulni kezelni a stresszt, és le lehet szokni a dohányzásról. A teljes cikk - részletes adatokkal a különféle daganattípusok gyakoriságáról és a halálozási adatokról - itt érhető el: Hiába minden, a rák arat a magyarok között Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

alvó férgek kezelése

Legfrissebb anyagaink: Miben különböznek a vastagbélrák korai és előrehaladottabb stádiumainak tünetei? Miben térnek el leginkább a végbélrák és a vastagbélrák tünetei?