Vastagbélrák fiataloknál, Kiket fenyeget leginkább a vastagbélrák és mit tehetnek?


vastagbélrák fiataloknál elhalt szemölcsök

Egyre gyakoribb a bélrák a fiatalok körében Origo Globális kutatást végeztek a bélrákkal kapcsolatban A Gut című szaklapban vastagbélrák fiataloknál kutatás elsőként foglalja össze 43 ország éves és az 50 év feletti korosztályában előforduló bélrákos esetek adatait. Korábban is végeztek már olyan kutatást, mely az 50 év alatti felnőttek bélrákos vastagbélrák fiataloknál növekvő számára utalt.

A témában végzett eddigi kutatások azonban csak egyes országokkal és régiókkal foglalkoztak" - mondta el Michael Hoffmeister, a heidelbergi Német Rákkutató Központ epidemiológusa és táplálkozáskutatója, aki maga nem vett részt a vizsgálatban.

vastagbélrák fiataloknál autoimmun betegség helmintikus terápiája

Az új kutatás globális áttekintést ad. Az eredmények szerint Dél-Koreában és között évente ezer ötven év alattiból 12,9-nél jelentkezett bélrák. Ezzel az ország a fiatal felnőttek megbetegedési arányát tekintve listavezetőnek tekinthető. Az ötven felettiek körében regisztrált bélrákos esetek aránya Szlovákiában a legmagasabb, ezer főre ,5 eset jut.

A vastagbéldaganat felismerése és kezelési lehetőségei

A legalacsonyabb az indiai Csennaiban, ahol 27,5 eset jut ezer főre. A megváltozott táplálkozási szokások állhatnak a jelenség hátterében A bélrákos esetek aránya az 50 év alattiaknál 14 országban stabil maradt, három országban - Ausztriában, Olaszországban és Litvániában - visszaesett, 19 országban pedig emelkedett.

vastagbélrák fiataloknál giardia és psa metronidazol

Ezen belül 9 országban - Ausztráliában, Dániában, Németországban, Nagy-Britanniában, Kanadában, Új-Zélandon, Svédországban, Szlovéniában és az Egyesült Államokban - a fiataloknál tapasztalt emelkedés mellett az idősek esetében csökkent vagy állandó maradt a bélrákos esetek aránya.

A fiataloknál regisztrált betegségek okairól egyelőre keveset tudnak a kutatók. A tanulmány szerzői szerint megváltozhatott az emberek táplálkozási és életstílusa, mert sok országban áttértek a nyugati életmódra, így elterjedtek a túlzottan feldolgozott élelmiszerek és a gyorsételek. A gyorsételek is állhatnak a bélrák hátterében.

vastagbélrák fiataloknál enterobiosis után a kertben

Mindez egyelőre csak spekuláció - mondta el Hoffmeister. Hoffmeister szerint a bélrákszűréseknek is köszönhető, hogy több iparosodott országban visszaesett az idősebbek körében a megbetegedések száma. Osztrák szakértők szerint az Forrás: MTI.

Cím: Szeged, Izabella u. Adattovábbítás harmadik fél részére Az Adatkezelő csak kivételes esetben adhatja át az Ön személyes adatait más részére, ha az adatok továbbítása az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges.