Tüdőrák csontáttét. "Az első hónap volt a legrosszabb, utána viszont már sokkal jobban viseltem a kezelést"


Akinek kétszer kelt fel a nap - Felépülés egy többszörös áttétet adó tüdődaganatból Bernáth Gusztávné Katalin Illyés András A könyv december 8-ai bemutatóján Katalin, a könyvet összeállító Mihalicz Csilla, az Oncompass Medicine kezelést megszervező munkatársa, Déri Júlia és a cég tudományos igazgatója, dr.

Peták István mesélték el, miként élték meg a diagnózistól a felépülésig vezető utat. A CT-vizsgálat tüdődaganatot mutatott egy 6x5x3 centiméteres mellkasi nyirokcsomóáttéttel, ami erős fulladást okozott, így gyakorlatilag már egy mondatot sem tudtam végigmondani komolyabb légszomj nélkül.

A gyöngyöspatai patikába, ahol dolgoztam, a kivizsgálások alatt már nem jártam be, decemberben pedig az tüdőrák csontáttét kiderült az MR-vizsgálatból, hogy agyi és csontáttétet is adott a daganat.

tények és tévhitek

A háziorvosom azt javasolta, hogy mondjam el a környezetemnek, milyen betegségem van, s ekkor derült ki a számomra, hogy tüdőrák csontáttét emberek milyen keveset tudnak a daganatos betegségekről.

Ez a kórkép a legtöbb ismerősömnek azzal volt egyenlő, hogy nemsokára halott leszek" - kezdett bele történetébe Bernáth Gusztávné Katalin, akinél szerencsére végül sokkal jobban alakultak a dolgok. A sikeres felépülés - Katalin elszántságán kívül - az Oncompass Medicine munkatársainak is volt köszönhető, ők ugyanis - rögtön a daganat diagnózisának felállítását követően - elvégezték Katalinnál a teljes körű molekuláris diagnosztikai vizsgálatot.

Ebből kiderült, hogy a daganat kialakulásáért felelős génmutációra már létezik célzott hatóanyag, amelyet abban az időszakban - klinikai vizsgálatok keretében - 3 európai országban is teszteltek. Most, 5 évvel később pedig tünetmentesen élek" - mondja Katalin.

A mellrákszűrés jelentősége

A könyvet végül Mihalicz Tüdőrák csontáttét újságírónő öntötte végső formába, hogy minél többen megismerhessék a reményt adó, nem mindennapi történetet: Csilla szintén folyamatosan kapcsolatban volt Katalinnal, és többször is órákon keresztül beszélgettek Katalin gyöngyöspatai otthonában, amikor már nem kellett folyamatosan Malagában lennie.

Mihalicz Csilla, Dr. Eltelt néhány év, a kontrollvizsgálata pedig egyszer csak azt az eredményt adta, hogy a diagnosztikai vizsgálatok alapján nincs jelen a szervezetében daganatos sejt. Ekkor arra gondoltam, hogy egyszerűen hazamegyek, és nem folytatom a terápiát. Azt mondtam a férjemnek: otthon szeretnék meghalni és nem Spanyolországban.

  • Daganatok és áttétek: milyenek lehetnek az esélyeink? - HáziPatika
  • Az elsődleges, valóban a csontokban keletkező daganatoknál lényegesen, mintegy harmincszor gyakoribbak a más szervekben kialakult daganatok csontokba adott áttétei metasztázisai.
  • Csontáttétek a daganatos betegségben | Rákgyógyítás
  • A szemölcsök gyógyulásának időszaka
  • Csontrák (csontdaganat, csontáttét) | notafa.hu
  • Papilloma kezelés áttekintése

Ő tudta, hogy komolyan beszélek. Végül aztán - az otthonról érkező sok biztatásnak is köszönhetően - valahogy túllendültem ezen az állapoton, és mégiscsak maradtam.

Láthatatlan és megfoghatatlan áttétek

A telefonokon kívül a laptopomon keresztül tartottam a kapcsolatot az itthoniakkal, köztük Júliával is, aki továbbra is folyamatosan segített nekem az ügyeim intézésében. A mellékhatások fokozatosan enyhébbek lettek, az első hónap elteltével pedig látványos eredmények jelentkeztek, ami tovább erősített benne, hogy érdemes folytatnom a terápiát: az agyi áttét eltűnt, a tüdőn lévő daganat pedig sokkal kisebb lett" - meséli Katalin, aki azóta is havonta utazik Malagába kontrollra és az újabb gyógyszeradagokért.

tüdőrák csontáttét Nemi szemölcsökkel élek

Peták István, az Oncompass Medicine tudományos igazgatója. A klinikai vizsgálatokban résztvevő páciensek a jövő potenciális gyógyszereihez férnek hozzá, és ők alapozzák meg a tüdőrák csontáttét daganatos betegei számára, hogy ezeket a terápiákat sok esetben tüdőrák csontáttét a standard ellátás keretei között, államilag finanszírozott formában kaphassák meg" - mondja Peták. Peták István, az Oncompass tüdőrák csontáttét igazgatója Az Oncompass nemrég egy hazánkban egyelőre teljesen egyedülálló kezdeményezést indított útjára, amelynek keretében az itt dolgozó szakemberek már nem csak a terápia egyetlen pontján adnak papilloma vírus elváltozásai információ alapú döntéstámogatást a partner onkológiai centrumoknak az adott beteg számára legmegfelelőbb daganatellenes kezelés kiválasztásával kapcsolatban, hanem folyamatosan, akár 5 éven keresztül kapcsolatban maradnak a beteggel és készen állnak arra, hogy minden terápiaváltáskor segítséget nyújtsanak.

Erzsébet és a végbélrák, melanoma, tüdőáttét

Az ilyen történetek azok, amelyek újra és újra megerősítenek minket abban, hogy helyes úton járunk, és van értelme az erőfeszítéseinknek" - hangsúlyozza dr. Folyamatosan újabb és újabb célzott gyógyszerek fejlesztése és vizsgálata zajlik "Az onkológia jelenleg forradalmi átalakuláson megy keresztül: míg korábban egy évtized alatt mindössze új daganatellenes gyógyszer került forgalomba, ebben az évtizedben - az Európai Klinikai Onkológiai Társaság idén közzétett adatai szerint - összesen nagyjából új onkológiai gyógyszer törzskönyvezése történik meg.

tüdőrák csontáttét légzési papillomavírus

Mindeközben pedig folyamatosan zajlanak azok a klinikai vizsgálatok is, amelyekben a Katalin által szedett gyógyszer hatékonyságát is vizsgálták: ezekben a vizsgálatokban jelenleg körülbelül hatóanyagot próbálnak ki.

Az Oncompass-nál a lehető legmegfelelőbb kezelés kiválasztásában próbálunk segítséget nyújtani a hozzánk fordulóknak.

tüdőrák csontáttét szemölcsök a kis ajkakon, hogyan lehet megszökni

A legjobb terápiával kapcsolatos tüdőrák csontáttét meghozatala pácienseink molekuláris diagnosztikai profiljának és a célzott kezelésekről rendelkezésre álló összes orvosi adat részletes informatikai elemzése alapján tüdőrák csontáttét, így aki segítségért fordul hozzánk, az teljesen biztos lehet benne, hogy az onkológus - a legmegfelelőbb személyre szabott kezelés kiválasztása érdekében - ott és akkor figyelembe tudja venni a daganat molekuláris sajátosságait" - mondja az Oncompass tudományos igazgatója.

A cég molekuláris információ alapú döntéstámogatási rendszeréről korábbi cikkünkben olvashatnak részletesen: "Nem csak a terápia egy pontján segítünk, hanem végig fogjuk a betegek kezét" Miben segítenek Önnek az Oncompass Medicine szakemberei?

tüdőrák csontáttét szemölcsök fogantatással

Az Oncompass Medicine molekuláris diagnosztikai laboratóriuma és információs központja az elmúlt több mint egy évtized genomikai kutatási eredményeit és molekuláris diagnosztikai módszereit alkalmazva igyekszik megtalálni a daganatos betegségben szenvedők számára az adott időpontban legmegfelelőbb kezelési lehetőségeket.

Ezek egyaránt lehetnek a hagyományosan alkalmazott kezelési módszerek - kemoterápia vagy sugárterápia - lehetnek azonban olyan célzott daganatellenes gyógyszerek is, amelyek kifejezetten az adott daganat kialakulásában oki szerepet játszó, meghibásodott génekre hatnak.

Annak eldöntésére, hogy alkalmazható-e egy betegnél célzott kezelés, vagy épp ellenkezőleg, ez semmiképp nem javasolt a számára a megfelelő gyógyszercélpont hiánya miatt, molekuláris diagnosztikai vizsgálatokat végzünk.

Mi a csontrák?

Legújabb szolgáltatásunk keretében folyamatosan segítjük a betegek kezelésében résztvevő onkológusokat abban, hogy pácienseiket az aktuálisan elérhető legjobb kezelésben részesítsék: dinamikus döntéstámogatási rendszerünk többek között arról nyújt információt, hogy terápiaváltás esetén, abban az adott pillanatban milyen célzott kezeléssel kapcsolatban áll tüdőrák csontáttét a legtöbb információ a következő terápiás vonalban. A hozzánk forduló és akár 5 éven át is kísért betegeink így egészen biztosak lehetnek abban, hogy ott és akkor a számukra legmegfelelőbb kezelést kapják, a döntés meghozatala ugyanis a páciens molekuláris diagnosztikai profiljának és a célzott kezelésekről rendelkezésre álló összes orvosi adat részletes informatikai elemzése alapján történik.

X Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Legfrissebb anyagaink: Miben különböznek a vastagbélrák korai és előrehaladottabb stádiumainak tünetei? Miben térnek el leginkább a végbélrák és a vastagbélrák tünetei?