Szovjet rovarok, Halhin-Gol (1. rész)


Az egyik kutatás a dán vidéken közlekedő autók szélvédőit vizsgálta között.

hpv tünetek vs herpesz

A kutatók számításai szerint húsz év alatt nyolcvan százalékkal csökkent a szélvédőn szétkenődő rovarok száma, vagyis ennyivel csökkenhetett általában is a rovarállomány. A tanulmány szerzői ugyanilyen mértékű csökkenést tapasztaltak a rovarokkal táplálkozó fecskék állományában is.

Mint mondta, gyerekkorában a szüleinek rendre félre kellett húzódniuk, hogy lemossák a sok szétkenődött bogarat a kocsijuk szélvédőjéről.

Nem hozhatok férgeket a gyerekeknek

Egy másik kutatás a nagy-britanniai Kent megyében vizsgálta a kocsik rendszámtábláján szétkenődő rovarok számát. Megállapításaik szerint ben feleannyi rovar pusztult el így, mint ben.

Paul Tinsley Marshal, a Kent Wildlife Trust szakértője szerint a kutatás eredményei egybevágnak az egyéb vizsgálatokkal a rovarállomány csökkenéséről. Márpedig ennek komoly továbbgyűrűző hatása lehet, mert a rovarok fontos elemei a táplálékláncnak.

nemi szemölcsök intim helyen

A rovarok pusztulásáért az élőhelyük pusztulása és a rovarirtó szerek használatának terjedése mellett a klímaváltozás és a városi fényszennyezés is felelős lehet.

Via The Guardian A as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett.

hallucinogén gombák eladó

Az ide Szovjet rovarok titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma.