Rák áttétben


Rák (betegség)

Rák kialakulása Cimkék Az áttét metasztázis azt jelenti, hogy a rák egy adott helyről egy másik szövetre, szervre, testrészre terjed át. De ezek a kifejezések különböző jelentéssel bírhatnak.

Például egy nagy, de egy másik testrészre nem rák áttétben rákot is nevezhetünk fejlett ráknak vagy lokálisan előrehaladott ráknak.

  • Szemölcsök vélemények
  • Rák (betegség) – Wikipédia
  • Gyógyszer pinworms gyermekek

Hogyan alakulnak ki az áttétek? Az áttétek leggyakrabban akkor jelentkeznek, amikor a rákos sejtek elszakadnak a fő tumortól és belépnek a véráramba vagy a nyirokrendszerbe.

Jóindulatú vagy rosszindulatú?

Ez azt jelenti, hogy a rákos sejtek messze eljuthatnak az eredeti tumortól, és új tumorokat képezhetnek, amikor a test egy másik részében elhelyezkednek és elkezdenek növekedni. A metasztázisok néha akkor is kialakulhatnak, ha a fő tumorból származó rákos sejtek, jellemzően a hasban vagy a hasüregben, a közeli területeken, például a májban, a tüdőben vagy a csontokban szaporodnak és nőnek.

Bármilyen ráktípus képezhet áttétet. Ennek valószínűsége több tényezőtől is függ, többek között: A rák típusa. Egyes tumortípusok nagyobb valószínűséggel terjednek el, mint mások.

  • Papillómák a nyaki méh kezelésében
  • Daganatok és áttétek
  • Hogyan kell enni a paraziták kezelésében

Milyen gyorsan növekszik a tumor. A rák szinte minden testrészre terjedhet.

A tumorsejtek a vér- és a nyirokereken is átjuthatnak

Egyes ráktípusok a test bizonyos részeire terjednek. Például: A mellrák hajlamos a csontokra, a májra, a tüdőre, a mellkasfalra és az agyra terjedni. A tüdőrák hajlamos az agyra, a csontokra, a májra és a mellékvesékre terjedni.

A prosztatarák hajlamos a csontokra terjedni. A vastagbél és rektális rákok általában a májban és a rák áttétben képeznek áttétet. Néhány ráktípus bár ritkán, de átterjedhet a bőrre, izomra vagy más szervekre.

3 hónapot jósolt az orvosa – Így gyógyult meg áttétes rákbetegségéből

Hogyan diagnosztizálják az orvosok az áttétet? A rákos megbetegedések során az orvosok készülnek utókezelési tervvel is, ami sok esetben magában foglalja az áttétek keresését is. A metasztázisok kereséséhez speciális vizsgálatokat végeznek el, illetve jellemző tüneteket is folyamatosan vizsgálnak. Hogyan kezelik az áttéteket? A kezelés a következőktől függ: Az eredeti rák típusa, helye.

Üldöző és menekülő sejtek

Mennyire terjed a daganat? A páciens kora és egészségi állapota. A páciens személyes kezelési lehetőségei. Az áttétkezelés gyakran eltér az eredeti tumor kezelésétől. A kezelés magában foglalhatja a kemoterápiát vagy a hormonterápiát.

rák áttétben üröm gyógynövények

A műtét és a sugárterápia is elérhető bizonyos ráktípusok esetén. Az orvosok egyfajta kezelést indíthatnak el szigorú protokoll alapján, az első kezelés után nem válthatnak másikra.

rák áttétben a papillómák okai

Viszont gyakori, hogy kezelések kombinációját választják. A kezelés típusai A teljes testet érintő kezelés.

Az orvosok ezt kombinált terápiát nevezik. Magában foglalja a kemoterápiát és más gyógyszereket, például célzott terápiát, hormonterápiát és immunterápiát. A rákos megbetegedések kezelése. Ez magában foglalja a műtétet, a sugárkezelést és néhány más kezeléstípust.

Ha metasztatikus rákkal él Ha több hónapig vagy évig rákkal él, rák áttétben orvosok gyakran krónikus vagy hosszú távú betegségként kezelik.

rák áttétben hogyan lehet gyógyítani a condyloma fórumot

Mint bármely krónikus betegségben szenvedőnél, például a cukorbetegség vagy a szívelégtelenség esetén, az áttét kezelésének is folyamatosnak kell lennie. Fontos, hogy kövesse a kezelési tervet, hogy az a lehető legjobban működjön.