Q papilloma, Orvos válaszol


Mi a méhnyakrák?

q papilloma

Méhnyakrák akkor alakul ki, amikor a méhnyak sejtjei szabályozatlan osztódásba kezdenek. A méhnyakrák kialakulását a méhnyak felszínét borító hám különböző súlyosságú elváltozásai előzik meg. Ennek során a normálistól eltérő megjelenésű eltérő méretű, alakú, számú sejtek jelennek meg.

q papilloma

A szöveti elfajulás leggyakrabban év között alakulhat ki, és állapota egyre súlyosabbá válhat. Ha nem észlelik időben, akkor a sejtek a méhnyak felszínéről betörhetnek a mélyebb szövetrétegekbe és tumorsejtekké fejlődhetnek.

A vakcinák a méhnyakrák kialakulásától megvédenek, de nem védenek meg a szájüregi, illetve a  külső nemi szerveken kialakuló rákos elváltozásoktól.

Ekkortól már méhnyakrákról beszélünk. A méhnyakrák általában igen lassan fejlődik.

Protecting Kids for HPV

Korai formájában rendszerint egyáltalán nincsenek tünetei. Méhnyakrák kialakulásának szempontjából magas kockázatot jelentenek a következők: az életkor a szexuális élet megkezdésekor minél korábban, annál nagyobb a rizikóa szexuális partnerek száma minél nagyobb, annál magasabb a kockázata nem elég rendszeresen végzett cytológiai vizsgálat, dohányzás, és szexuális úton terjedő  betegségek   például Humán Papilloma Vírus [HPV], herpesz [HSV], és  HIV.

A vastagbélrákot termel leggyakrabban a humán papillomavírus HPV q papilloma típusai okozzák.

Nemi szervi szemölcs Tisztelt Doktor Úr. Köszönöm szépen a lehetőséget.

A legtöbb HPV-fertőzés hónap alatt elmúlik spontán remisszióval, vagyis a szervezet természetes immunvédekezése következtében, azonban egy részéből tumor alakulhat ki. Ez azonban nem jelenti azt, hogy aki HPV-vel fertőződött, annál azonnal ki is alakulna a daganat, Amennyiben a fertőzést időben diagnosztizálják, rendelkezésre állnak terápiás lehetőségek.

q papilloma