Oropharyngealis rák


  • Gég- vagy oropharyngealis rák.
  • OTSZ Online - Keresés
  • Oropharyngeal rák - Témavezető -
  • oropharyngeális rák | notafa.hu

A csomó a száj, a torok vagy a nyak hátsó részén. Fehér tapasz a nyelv nyelvén, vagy a szája bélése, amely nem megy el. Vért felköhögni. Néha az oropharyngealis rák nem okoz korai jeleket vagy tüneteket.

a LAB inc.

Hogyan diagnosztizálható a tüdőgyulladás? A száj és a torok vizsgálatához használt teszteket arra használják, hogy segítsenek megtalálni, megvizsgálni és a szájüregi rákot felfedezni. A következő tesztek és eljárások alkalmazhatók: Fizikai vizsga és történelem: A szervezet vizsgálata az általános egészségi jelek ellenırzésére, beleértve a betegség tüneteinek ellenırzését, például a nyak nyelt nyirokcsomóját oropharyngealis rák bármi másat, ami szokatlannak tűnik.

Az orvos vagy a fogorvos teljes körű vizsga a száj és a nyak, és úgy néz ki, a nyelv és a torokban egy kis, hosszú kezű tükör, hogy ellenőrizze a rendellenes területeket.

humán papillomavírus patkányokban fújja az emberi gyűrűt

A szemek vizsgálata elvégezhető a fej és a nyak idegei által okozott látászavarok ellenőrzésére. A páciens egészségi szokásainak és múltbeli betegségeinek és kezeléseinek története is meg fog történni. A kombinált beolvasások részletesebb képet nyújtanak a testen belül lévő területekről, mint a szkennelés önmagában.

■ Összegzés

Helminthosporium solani papa PET-CT szkennelés segítséget nyújthat a betegség diagnosztizálásához, mint például a rák, a tervkezelés vagy a kezelés megfelelő működése. CT-vizsgálat CAT scan : Olyan eljárás, amely a testen belüli területekről, például a fejről és a nyakról, különböző szögekből vett részletes képeket készít. A képeket egy röntgenkészülékhez csatlakoztatott számítógép készítette. A festéket vénába fecskendezik, vagy lenyelik, hogy segítsenek a szervek vagy szövetek tisztább megjelenítésében.

Oropharyngeal rák - Témavezető - 2020

Ezt az eljárást számítógépes tomográfia, számítógépes tomográfia vagy számítógépes axiális tomográfia néven is nevezik. PET-vizsgálat pozitron emissziós tomográfia vizsgálat : eljárás a malignus tumorsejtek megtalálására a szervezetben.

hpv az emberben és veszélyes hogyan hullanak le a szemölcsök a cauterization után

Kis mennyiségű radioaktív glükózt cukrot injektálnak a vénába. A PET-szkenner oropharyngealis rák a test körül, és képet ad arról, hogy hol van a glükóz. A rosszindulatú daganatsejtek fényesebbek a képen, mert aktívabbak és több glükózzal vesznek fel, mint a normál sejtek.

An Interprofessional Approach to HPV and Oropharyngeal Cancer Prevention Education (Október 2020).

MRI mágneses rezonancia képalkotás : Olyan eljárás, amely mágnest, rádióhullámokat és számítógépet használ, hogy egy sor részletgazdag képet készítsen a oropharyngealis rák belsejében.

Ezt az eljárást nukleáris mágneses rezonancia képalkotásnak is nevezik NMRI. Biopszia: A sejtek vagy szövetek eltávolítása, így egy patológus mikroszkóppal nézhető meg, hogy ellenőrizzék a rák tüneteit.

  1. Gég- vagy oropharyngealis rák. 10 év a sugárterápia óta: haladás és intézkedések | a LAB inc.
  2. Absztrakt Háttér: Bár a dohány- és alkohollal összefüggő fej- és nyaki rákok a fejlett világban csökkennek, potenciálisan humán papillomavírus HPV -függő oropharnygealis rákok nőnek.

A finom tűs biopsziát általában egy vékony tű használatával eltávolítják egy szövetmintából. A következő eljárások alkalmazhatók a sejtek vagy szövetek mintáinak eltávolítására: Endoszkópia: A szervek és a szövetek belső testének vizsgálatára szolgáló eljárás, hogy ellenőrizzék a rendellenes területeket.

Címke: oropharyngeális rák

Az endoszkópot a bőrben vagy a testben lévő nyíláson keresztül például a száj vagy az orr metszéssel vágással helyezzük. Az endoszkóp egy vékony, csőszerű eszköz, fényt és lencsét a megtekintéshez. Lehet, hogy van egy eszköze a rendellenes szöveti vagy nyirokcsomó-minták eltávolítására, amelyeket mikroszkóp alatt ellenőrzik a betegség jelei miatt.

szemölcsök az intim hpv alternatív kezelés

Az orr, a torok, a nyelv hátsó része, a nyelőcső, a has, a gége, a légcső és a nagy légutak ellenőrzik. Az endoszkópia típusát a vizsgált testnek nevezzük.

Például a pharyngoscopy egy vizsga a garat ellenőrzéséhez. Laryngoszkópia: olyan eljárás, amelyben az orvos tükörrel vagy laringeszkóppal ellenőrzi a gégét.

A laryngoszkóp egy vékony, csőszerű eszköz, fényt és lencsét a megtekintéshez. Ha rákot találnak, a következő vizsgálatot lehet elvégezni a rákos sejtek tanulmányozásához: HPV-vizsgálat humán papillomavírus-vizsgálat : Laboratóriumi vizsgálat a szövetminta ellenőrzésére egyes HPV-fertőzéstípusok esetében.

Ez a vizsgálat azért történik, mert a szájüregi rákot a HPV okozhatja. Bizonyos tényezők befolyásolják a prognózist a helyreállítás esélyét és a kezelési lehetőségeket.