Nagymama latinul


Ave Maria - Gregorian

Ma, kor Radnóti Miklós: Nem tudhatom Nem tudhatom, hogy másnak e tájék m Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága s remélem, testem is majd e földbe süpped el. Itthon vagyok.

nagymama latinul

S ha néha lábamhoz térdepel egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom, tudom, hogy merre mennek, kik mennek az uton, s tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon a házfalakról csorgó, vöröslő fájdalom.

Ki gépen száll fölébe, nagymama latinul térkép e táj, s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály; annak mit rejt e nagymama latinul Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép, s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép, de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen, és csecsszopók, akikben megnő az értelem, világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva, míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja, s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.

nagymama latinul

Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg. Továbbiak Ma, kor "Utolsó leheletemmel is köszönöm a sorsnak, hogy ember voltam, és az Láttam a földet, az eget, az évszakokat.

Megismertem a szerelmet, a valóság töredékeit, a vágyakat és a csalódásokat.

nagymama latinul

A földön éltem és lassan felderültem. Egy napon meghalok: s ez is milyen csodálatosan rendjén való és egyszerű! Történhetett velem más, jobb, nagyszerűbb?

nagymama latinul

Nem történhetett. Megéltem a legtöbbet és a legnagyszerűbbet, nagymama latinul emberi sorsot.

nagymama latinul

Más és jobb nem is történhetett velem. Az ég kifeszül Az országút mentén vörös, arany, rozsdabarna, bordó és narancsszínben játszanak a fák.

nagymama latinul

Minden szín neonfénnyel ragyog, lüktet a nehéz, aranyló napfényben.