Magányos mester, Gheorghe Zamfir


Manager Magazin Vezető Hazáját az olasz mester vezette a divatvilág nemzetközi porondjára. Esetleges elvesztése komoly veszélybe sodorhatja vállalatát.

Gheorghe Zamfir

Milánóban, az elegancia, a vörös szőnyeg és a divat fővárosában Armani teátruma a nyugalom szigetének számít. A magányos mester leghíresebb kifutója egy apró, ősz hajú, szokatlanul kemény vonású öregember birodalma. Június közepe van, a milánói divathét zajlik, és mindenki a mester intésére vár.

Giorgio Armani 84 a színpad háta mögött végigméri a felsorakozó daliás ifjak küllemét, s mintha csak kirakati babák előtt állna, egyetlen szó vagy mosoly nélkül megigazít néhány gallért, elfordít egy kalapot, kigombol egy inget — minden mozdulata körültekintő és megfontolt.

A színpad előtt egyre emelkedik az adrenalinszint. Végül fellibben a függöny, a modellek körbejárják a termet, miközben vakító fények villognak, és a hangszórókból olasz melódiákkal aláfestett techno dübörög. Aztán tíz perc után sötét lesz, az utolsó felvonás következik: újra világos lesz a teremben, és Armani a színpadon áll. A közönség tapsviharban tör ki, az idős úr meghajol, egy kézmozdulattal lecsillapítja a tömeget, majd eltűnik. Ezekért a pillanatokért él. A sikerhez szokott nagyvállalat, élén egy öregedő zsenivel, még mindig a legnyereségesebb cégek egyike Olaszországban.

magányos mester epehólyag érzései

Körülötte számos márka tűnt magányos mester nyomtalanul a süllyesztőben, vagy vásárolta fel valamely luxusgyártó — legutóbb például Michael Kors a Versacét. Armani forgalma és eredményei is csökkenő tendenciát mutatnak. A megoldatlan kérdés, hogy ki léphet majd az alapító-tulajdonos és egyben ügyvezető, vezető tervező és legfőbb felügyelőbizottsági tag helyére, elbizonytalanítja a személyzetet.

A mester otthona egy minimalista stílusban berendezett ház a Via Borgonuovón, amelyet két macskájával oszt meg. Wartox a talpi szemölcsökből egy gyermekben csupán néhány lépés távolságra található a cégközpont, de a közelben egy a nevét viselő luxushotel, egy éjszakai mulató és egy Armani csokiüzem is található.

Nem az volt a szándékom, hogy egy világbirodalmat építsek fel. A siker a személyes törekvéseimből adódott. Csak meg akartam mutatni a világnak, amiről álmodtam.

Rendezvények

A tehetség Giorgio Armani Piacenzában született ben, s bár eleinte orvosnak készült, tanulmányait két év után félbehagyva bevonult katonának. Szakítani akart ugyanis az életformával, amit egyre inkább jelentéktelennek érzett: lógni a barátokkal, whiskyt inni, zenét hallgatni — mindez nem elégítette ki többé. A véletlennek köszönhetően egy luxusáruház reklámosztályán kötött ki, ahol a kirakatok dekorációjában és a beszerzésben segédkezett.

KATHRYN KUHLMAN KEENLY HEARING GOD'S VOICE: Three Consecutive Ear Openings

Itt ismerte meg Nino Cerruti divattervezőt, aki később így nyilatkozott róla: Armani tehetségét egy vak is láthatta. Első anyagbeszerzésük érdekében magányos mester tették Volkswagen Bogár autójukat.

Az ezt követő évtized Armani életének legkeményebb és legsikeresebb időszaka volt. Nem akartam én a divatot forradalmasítani, ez egyszerűen csak megtörtént. Armani más kultúrák által is inspirálódott, könnyű anyagokkal és elmosódott színekkel dolgozott, és női öltönyöket is tervezett.

Egyedül Ő volt rá képes

A nemzetközi áttörést az ban bemutatott Amerikai dzsigoló című film hozta meg számára, amelyben Richard Gere az olasz tervező öltönyében kápráztatta el a publikumot. Armani hirtelen jött sikeréből az egész olasz divatipar profitált. Öt évvel később, amikor Galeotti meghalt, Giorgio padlóra került. Túl kellett tennie magányos mester a személyes veszteségen, és ettől kezdve partnere üzleti és kereskedelmi feladatait is el kellett látnia.

A Szabadító végső, magányos útja

Így született meg a magányos zseni mítosza. A vállalat hosszú ideig feltartóztathatatlannak látszott, Armani szimata csalhatatlannak, stílusa időtállónak bizonyult. A divatipar azonban nagyon gyorsan változik. A problémák már jóval a forgalom visszaesése előtt kezdődtek. Giorgio nemcsak a gazdagok és szépek tervezője akart lenni, hanem olyan, aki mindenki számára elérhető. Livio Proli 53 mindenáron meg akarta mutatni, mire képes. Mielőtt ben az Armani cégcsoport vezérigazgatója lett, annak egyik leányvállalatánál — a Simint S.

Úgy tűnt, a konszern élén is megállja a helyét: égisze alatt ig 47 százalékkal, 2,7 milliárd euróra nőtt a forgalom. Proli elsősorban a viszonylag kedvező árú márkák — az Armani Jeans, az Exchange és a Collezioni — húzóerejére hagyatkozott, és az üzletek számát megnégyszerezte. A gyors növekedés azonban magányos mester mester elfedte a legfőbb márka, a Giorgio Armani körüli problémákat, így magányos mester minden fronton előállt a krízis.

A forgalom óta csökken, a lejtmenet felgyorsulni látszik. A tavalyelőtti év bevételei 7 százalékkal, 2,33 milliárd euróra, a nettó nyereség pedig 10,5 százalékkal, millióra esett vissza.

Még ajánljuk

Számos alkalmazott is elveszítette munkáját. Év elején megkezdődött az Armani Jeans és a Collezioni márkák integrálása a fiatalabb vonalat képviselő Emporio név alá, az átfutás azonban helyett csak ra várható.

Az aprócska hely a Pater Noster világítótoronyról híres, a toronymester egykori otthona pedig semmihez sem hasonlítható kilátással rendelkezik a nyílt tengerre. A Hamneskar-sziget Svédország nyugati partján található, egykor élénk kis közösség élt a Pater Noster világítótorony körül. A vörös, vasszerkezetű világítótorony ban épült, és megvilágította a láthatárt Marstrand mellett, hogy segítse a tengerészeket a veszélyes vizeken.

Bennfentesek szerint még ez a terv sem reális. Amellett, hogy már minden korosztály számára készül Armani ruházat, a cégcsoport számos egyéb piacon is megjelenik termékeivel: létezik — a már említett — Armani hotel, étterem, kávéház, de bútor, csokoládé és szemüveg is kapható e név alatt.

A bolthálózat több mint fele esett áldozatul a tisztogatásnak, a lista azonban talán még így sem elég hosszú. Manapság a vevők inkább az igazi divatdiktátorok termékeit keresik a luxusmárkák olcsó variációi helyett.

A divat hullámai állandóan változnak.

Opera-musical két felvonásban, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Vannak olyan időszakok, amikor az aktuális irányzatok közelítenek az én esztétikai meggyőződésemhez, és vannak olyanok, amikor eltérnek attól. Magányos mester luxusóriások gyakran lecserélik a teljes tervezőcsapatukat, Armani teamje évek óta változatlan. Megvoltak a magam víziói, és nem féltem az árral szemben úszni — állítja. Nekem ez teljesen mindegy.

Livio Proli vezérigazgatóval együtt ők képezik a vállalat felügyelőbizottságát, és csaknem mindegyikük kiveszi a részét az operatív teendőkből is. Richard Gere as, Amerikai dzsigoló című filmjével hozzásegítette Armanit a világsikerhez. Az olasz tervező a magányos mester visszahúzódó és roppant perfekcionista Fotó: AFP Alapjában véve azonban az Armani mégis csak egy one-man show.

Tartalomjegyzék

Az idős vezér az első, aki orális paraziták az irodában megjelenik, és ő az utolsó, aki este elhagyja azt. Bár elsősorban a termékekkel és a márkával törődik, mégis mindenről tudomása van a cég ügyeit illetően, és mindenben az övé az utolsó szó.

magányos mester családi rákos szindrómák listája

De vajon lesz-e még benne annyi tettvágy, hogy újjáépítse a vállalatot? Az utána következő időszak Giorgiót kevéssé foglalkoztatja, az utódlásra irányuló újságírói kérdések bosszantják.

Mindazonáltal sokat tesz az egészsége érdekében: minden reggel sportol egy órát privát trénerével, étrendjét sok zöldség és könnyű ételek alkotják.

Ez a világvégi szálloda a magányos utazók földi paradicsoma

Pár évvel ezelőtt súlyos hepatitiszfertőzése volt, amely csaknem májtranszplantációhoz vezetett, de végül felgyógyult a betegségből. Bár korábban felmerült a vállalat értékesítésének lehetősége, Armani továbbra is inkább a függetlenséget preferálja.

Helyezkedés Armani potenciális örökösei szűkölködnek vezetői kvalitásokban.

magányos mester kis papilloma a tengelyen

A vezér alatt állók hierarchiája nem egyértelmű, a pozíciókért és a befolyásért vívott harc nagyban zajlik. Livio Proli pozíciója sem vehető biztosra a jövőben: néhány hónappal ezelőtt Armani úgy nyilatkozott, az utódjának nem feltétlenül kell olasz származásúnak lenni.

Páratlan szenvedés

Sőt, a konszern talán profitálni tudna belőle, ha külföldi vezető állna az élén. Armani azonban nyugalomra int: Éppen elég időm volt arra, hogy az ötleteimet továbbörökítsem. A cikk a Manager Magazin februári számában jelent meg Magányos óriás.