Lábgomba. 5+1 tévhit a lábgombáról | Phytokert


miért jelennek meg a papillómák a nők nyakán

GYIK Mi a lábgomba? A lábgomba orvosi nevén tinea pedis a lábfej és a lábujjak lábgomba okozta bőrfertőzésének köznapi elnevezése.

agyi parazitákat fogyaszt Kaliforniában

lábgomba Ez a gombafajta a meleg, nedves környezetet öltözők, zuhanyzók, cipő, zokni kedveli, így a lábon — ahol hasonlók a viszonyok — is vígan tenyészik. A lábgomba rendszerint a lábujjak közötti területet támadja meg, de a talpon vagy a lábfej oldalán is kialakulhat.

Noha magáért a fertőzésért a dermatofiták a felelősek, a bőrön élesztőgombák és baktériumok is megtelepedhetnek, lábgomba további tüneteket például kellemetlen szagot okozhatnak. A lábgomba rendkívül fertőző, és a fertőzött bőrrel, felületekkel vagy tárgyakkal történő érintkezés útján, valamint közös használatú tárgyak, így például törölköző, ágynemű vagy ruhadarabok közvetítésével is terjedhet.

mit kell tenni, ha a papilloma leesett

A nyilvános zuhanyzók, uszodák és öltözők szintén a fertőzés melegágyainak számítanak. A gombás fertőzés a test más részeire is átterjedhet, és egyéb gombás fertőzéseket, így például lágyéktáji gombásodást okozhat.

hogyan lehet egyszerre megszabadulni az összes féregtől

A fertőzés terjedésének megelőzésével kapcsolatos óvintézkedésekről ide kattintva tudhat meg többet. Gombatípusok A lábon tenyésző gombák fő típusai a tinea fonalas gombák és a candida élesztőgombák.

milyen gyorsan hatnak a féregtabletták

Tudta, hogy?