Glórián papilloma. TOP cikkek


Újraindítanák a méhnyakrák elleni oltás kampányát Az oltást a szülők kérésére adnák be.

glórián papilloma

Erre a kezdeményezésre reagált a Páciensek Országos Érdekvédelmi Egyesülete ANPPugyanakkor üdvözölte a rövidesen beinduló méhnyakrák-szűrési országos programot is. A miniszternek címzett levél írói kiemelték, hogy támogatják a hasonló jellegű egészségvédő programokat, hangsúlyozva azonban, hogy egy-egy ilyen programhoz megfelelő tájékoztatási kampányra van szükség.

glórián papilloma

E programoknak párhuzamosan kell haladniuk a lakosság széleskörű, alapos tájékoztatásával, ha valós eredményeket akarnak elérni e gyilkos kór elleni küzdelemben, a betegség visszaszorításában, megelőzésében. Az ANPP támogatásáról biztosította az egészségügyi tárcát a tájékoztatási kampányban. A szülők tiltakozása miatt néhány évvel ezelőtt kudarcba fulladt az egészségügyi miniszter, Eugen Nicolăescu kezdeményezésére beindított HPV-vírus elleni oltási program, melynek célcsoportját a év közötti diáklányok alkották.

Human papillomavirus or HPV

Az Egészségügyi Világszervezet statisztikai adatai szerint Romániában évente új méhnyakrákos megbetegedést diagnosztizálnak, a betegség naponta átlagosan 6 nő halálát okozza. Ma Romániában ez a legtöbb halálozást okozó daganattípus a glórián papilloma és 44 éves nők körében.

A beoltást megtiltó szülők azzal érveltek, hogy tudomásuk szerint még az emberkísérletek sem fejeződtek be teljesen, ráadásul több forrás azt mutatja, hogy súlyos mellékhatásai is lehetnek a vakcinának.

glórián papilloma

A szakemberek véleménye változatlan. Szerintük a HPV humán papilloma glórián papilloma elleni oltás az egyetlen mód az immunizálásra és a méhnyakrák kialakulási esélyeinek csökkentésére.

glórián papilloma

Lájkolta már a Maszol Facebook oldalát? Kapcsolódó anyagok.

glórián papilloma