Csapda férgek


csapda férgek

Drótférgek, azaz pattanóbogár lárvák Agriotes spp. Drotfereg csapda Utolsó frissítés: Könnyen lehet, hogy csapda férgek pattanóbogár lárvája, a drótféreg a tettes.

csapda férgek

A centiméteres, hengeres, szelvényezett lárva színe sárga, sárgásbarna, rézdrótra emlékeztető. Vastag kitinréteg borítja a testét, ezért tapintása száraz drotfereg csapda drotfereg csapda kemény.

A kifejlett pattanóbogár nem károsít, a talajban lakó lárvája viszont elrágja a gyökereket, befúrja magát a gumókba.

Járata keskeny, mm ellentétben a pajorral, ami szélesen rág. Okkal gyanakodhatunk rá, ha a saláták vagy a frissen kiültetett palánták hirtelen elszáradnak. Pin x paraziták Látták: Átírás 1 Drótférgek, azaz pattanóbogár lárvák Agriotes spp.

csapda férgek

Test paraziták tisztítása Szántóföldi körülmények között is felszaporodhat és komoly drotfereg csapda végezhet a gabonában és a kukoricában. Frissen feltört területeken különösen nagy számban fordulhat elő, ezt drotfereg csapda figyelembe a vetésterv készítésénél.

Drotfereg csapda Csapdázás 4.

A drótférgeket úgy gyéríthetjük, hogy cm mélységbe 3 napra félbe vágott burgonyát ásunk el, egy négyzetméterre darabot. Egy kis ágacskát fölészúrunk, hogy később megtaláljuk.

A krumpli darabot kiemelve láthatjuk, sok járat keletkezett-e benne. A burgonyát dobjuk a kukába.

csapda férgek

Az eljárást ismételjük meg nyaranta alkalommal, hogy csökkentsük a drótférgek számát. Gelencsér Margit.

Drótférgek, a kukorica jelentős fiatalkori kártevői - Agrofórum Online This is the first tab Drótférgek, a kukorica jelentős fiatalkori kártevői Drótférgek, a kukorica jelentős fiatalkori kártevői A kukoricát ma már szinte az egész világon termesztik.