Bőrrák gyermekeknél. A gyerekeket is fenyegeti a bőrrák!


Melanóma hét 2018.05.07.

Nem maga az elsődleges daganat ugyanis a fő veszélyforrás, hanem a belőle igen agresszíven terjedő, és főképp a májban, az agyban és a tüdőben megjelenő áttétek jelentik a fő kockázatot. Bőrdaganatok, bőrelváltozások Mivel mit lehet, illetve kell csinálni?

bőrrák gyermekeknél

Bőrünkön számos ilyen-olyan pötty, folt, dudor lehet, melyek esetleg zavaróak, és melyekről esetleg nem tudjuk eldönteni, normálisak-e. Az igen veszélyes rosszindulatú bőrdaganatról, a melanomáról viszonylag sokat hallunk, mivel a nap káros sugarai miatt egyre többeket érint a betegség.

Gyermekkori daganatok és kezelésük

Viszont az összes ráktípusból együttvéve sincs annyi, mint az áttétet nem adó rosszindulatú, és az ún. Hunyadi János válaszolt az olvasók kérdéseire bőrgyógyászati daganatokkal kapcsolatban.

bőrrák gyermekeknél

A kérdéseket néhol rövidített formában, általánosítva adjuk bőrrák gyermekeknél, hogy mindenki számára hasznos információval szolgáljunk.

A rizikócsoportba tartozóknak ajánlatos panasz nélkül is évente bőrgyógyászati ellenőrzésen részt venni.

bőrrák gyermekeknél

Ha valakinek a családjában több melanomás megbetegedés fordult elő, ha sok anyajegye van, mindenképp érdemes időnként ellenőriztetnie magát.

A fehér bőr, a világos vagy vörös haj, a szeplősség, sőt a kék szem is hajlamosító tényezőnek számít a statisztikák szerint.

bőrrák gyermekeknél