Bakteriális rákkezelés


Legfrissebb anyagaink:

Élőlényeket találtak a daganatokban, új rákterápia jöhet Origo Korábban már volt arra bizonyíték, hogy a bélrendszert érintő daganatos elváltozásokban megtelepedhetnek mikroorganizmusok, ám csont- és petefészekrák, valamint agydaganat esetében eddig nem mutattak ki hasonlót. Ravid Straussman, az izraeli Weizmann Tudományos Intézet kutatója ezért számos tumortípust megvizsgált: összesennégy különböző országból és bakteriális rákkezelés különböző egészségügyi intézményből származó mintát tanulmányozott.

milyen étel ölti meg a férgeket szemölcsökkel a szájban

A minták között volt csonttumor, agydaganat, emlődaganat, hasnyálmirigy-daganat, petefészek-tumor, bőrdaganat és tüdődaganat is. A vizsgálat során összesen baktériumfajt azonosítottak, a legszínesebb baktériumközösségek a melldaganatokban élnek.

milyen gyöngyök vannak a hólyagban férgek kerekek férgek az emberekben

Egyelőre nem tudni, miért van ekkora eltérés az egyes tumortípusok baktériumközösségében, de az egyik ok valószínűleg a környezeti tényezők szerepe lehet. Például a tüdődaganatokban olyan baktériumok élnek nagy számban, amik a dohány kémiai anyagait bontják le.

féregmegelőzési kezelés szarvasmarha-papillomatosis hemoterápia

Az sem világos, miért élnek a tumorokban baktériumok. Nem kizárható, hogy a daganatképződésben, annak növekedésében is szerepet játszanak, de az sem elképzelhetetlen, hogy a tumorok egyszerűen csak könnyebben támadható célpontot nyújtanak a mikroorganizmusoknak.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy a baktériumok szerepet játszanak a daganatok növekedésében, a tumor mikrobiomjának manipulálásával újfajta terápiás eljárások válhatnak elérhetővé. Az eredmények a Science magazinban jelentek meg.

RÁKSEJTEK - a szervezet tisztítói - a rák gyógyítása